Green zone

Green zone – Stadspark Antwerpen

1. Waar ben ik?

Stadspark - Rubenslei, Antwerpen
Openingsuren van deze zone:
van 13u00 tot 17u00
Weetje over de locatie:
Het Stadspark heeft de vorm van een driehoek. Daarbij ligt de basis in het zuiden, de top wijst naar het noorden. De brug over het water? Die werd tussen 1867 en 1869 ontworpen door Edouard Keilig, een Duits-Belgisch landschapsarchitect.

2. Wat kan ik hier beleven?

  • Kinderen van 6 tot 13 jaar kunnen hun eigen borst- of rugnummer knutselen. Wij voorzien stiften, veiligheidsspelden en een echt officieel WK rugnummer.  Klaar? Speld het nummer op en verken het parcours dan als een echte profrenner.
  • Het theatergezelschap “Parole Parole” geven op een ludieke manier live verslaggeving van de UCI Road world Championships van de Elite Vrouwen. Een heerlijke combinatie van theater, muziek, het vertellen van verhalen én de live verslaggeving van de vrouwenkoers voor het hele gezin.
  • Op deze gezellige tussenstop kan je ook genieten van een lekkere koffie, smoothie of een lekker gebak. Even genieten van het mooie theater.

3. Bijleren over het WK

Wist je dat Yvonne Reynders de geschiedenis mag ingaan als beste Belgische wielrenster ooit wat WK-titels betreft? Zij werd maar liefst 4 keer wereldkampioen, in 1959, 1961, 1963 en 1966. Hoedje af voor Yvonne!

4. Volgende stops