Red zone

Red zone – Godefriduskaai, Antwerpen

1. Waar ben ik?

Godefriduskaai, Antwerpen (richting Entrepotkaai)
Openingsuren van deze zone: van 13u00 tot 17u00
Weetje over de locatie:
Het MAS kwam er niet zomaar. Reeds in 1998 besliste het Schepencollege van Antwerpen dat er op de Hanzestedenplaats een nieuw museum voor stad, haven en scheepvaart zou komen. Nadien duurde het nog enkele jaren en werden verschillende processen doorlopen. Een architectuurwedstrijd, veiligheidscontroles, de ruwbouw, de eerste steenlegging en tot slot de uiteindelijke officiële oplevering. Die kwam er 12 jaar later in mei 2010. Een prachtig resultaat!

​​​​​​​2. Wat kan ik hier beleven?

  • De Vlaamse Wielerschool zorgt in deze zone voor een behendigheidsparcours voor kinderen van 6 tot 13 jaar.  Enkele ervaren begeleiders leren basisfietsvaardigheden door middel van een uitdagend hindernissenparcours.
  • Vlaams trailbiker Kenny Belaey ook bekend als “The Magician” geeft een spectaculaire show met stunts, muziek en ambiance! Een niet te missen optreden op deze Family Ride.
  • Hongerke of dorstje”? Bezoek Honger of dorst na al dat fietsen? Bezoek dan zeker onze foodtrucks met verschillende soorten wraps en/of een heerlijk verfrissend pintje en frisdranken.

​​​​​​​3. Bijleren over het WK

Slechts vijf renners slaagden er ooit in driemaal wereldkampioen te worden bij de elite mannen. Dit zijn Alfredo Binda, Rik Van Steenbergen, Eddy Merckx, Oscar Freire en Peter Sagan. Deze laatste zou als actieve renner het record nog kunnen verbreken.

4. ​​​​​​​Volgende stops